ВИДЕО! 3-годишно дете преживя нещо невиждано и шокира света

Става ясно, че момченцето е родено без кохлеарен нерв, който прави възможна връзката между звуковите вълни от околния свят и мозъка. Родителите му купуват инструмент за подмяна с кохлеарен имплант непосредствено след неговото раждане, но се оказва, че това не дава желания ефект и детето остава все така неспособно да долови какъвто и да било звук.

Грейсън е отглеждан от Лен и Никол Клъмп, които са негови приемни родители. Още от първите дни на съвместния си живот те започват да търсят някакъв начин, за да помогнат на горкото дете. Един ден случайно научават за стволовия слухов имплант, който се предлага от една известна болница в Северна Каролина. Впоследствие детето е одобрено за уникалната процедура и няколко дни по-късно тя е извършена, като с това Грейсън се превръща в първото дете в Съединените щати с поставен стволов слухов чип в мозъка.

Момчето получава външен процесор за речта, който е снабден с микрофон. Въпросното устройство разделя звука на различните честоти, след което изпраща получената информация през кожата на детето до имплантирания чип. Устройството се захранва от външна батерия.

Източник: http://scandalplus.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини