С близо 1 млн.лв. реставрират старинни сгради в Златоград

Три сгради-паметници на културата от местно значение, ще бъдат ремонтирани и реставрирани с европейски средства.

Изцяло реновирани ще бъдат Взаимното училище, в което се помещава и Музейната сбирка „Просветното дело в Следните Родопи", Чалъковата къща и Пачиловата къща, приютила Музейната сбирка на съобщенията.

Стартът на строително-монтажните работи беше даден по проект „Повишаване на туристическата атрактивност на град Златоград", а финансирането от 886 хил.лв. е по ОП „Регионално развитие" 2007-2013.

Проектът е от особена важност за община Златоград, а срокът за изпълнение на дейностите е 55 дни от датата на подписване на първия протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия, и ниво на строежа.
Кметът Мирослав Янчев сподели, че въпреки трудния път, който е изминат, е дошъл дългоочаквания ден за започване на строителните работи. Той заяви, че няма да пожали сили за изпълнението на проекта в срок и качество, така както е зададен в проектното предложение. Янчев пожела на всички присъстващи на добър час и след месец и половина да се поздравят с добри постигнати резултати и на трите обекта.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини