Кърджалийци пред депутати от БСП:Подложени сме на тормоз и мъчителни изживявания

  Дузина кърджалийци се оплакоха пред депутати от Коалиция за България от тормоз и мъчителни изживявания , причинени им от властите в Кърджали и областта. Основно жалбите бяха свързани с имуществени спорове и нежелание на институциите да вземат под внимание сигналите им.

Недоволните кърджалийци бяха изслушани от народният представител Георги Анастасов, зам.-председател на комисията по правата на човека и жалбите на гражданите, от Пламен Славов, председател на комисията по вероизповеданията и парламентарната етика и Милко Багдасаров от Кърджалийския многомандатен избирателе район.

Айдън Алиосман от Петлино се оплака от полицията, че неколкократно е задържан, когато е подавал жалби за това,че се унищожават домашните му животни. Гражданки се жалваха, че при реституцията на собствеността са станали жертва на бюрократични комбинации. Жителка на Гледка пък била ограбена от хора, които родители настанили в техен имот. Хората на които помогнали чрез съдебно дело им отнели имота, твърди жалбоподателката.

Почти всички кърджалийци, които се жалваха пред депутатите са се оплаквали пред обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин. Много от тях са сезирали МВР, Прокуратурата, Община. Проблемът им , е че повечето имат влезли съдебни решения на най-висша инстанция,които не подлежат на обжалване.

Георги Анастасов поиска документи по всеки отделен казус и обеща, че те ще бъдат внимателно проучени и ще се вземе отношение по жалбите на кърджалийци.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини