Избират най-добрия техник, математик и икономист сред абитуриентите в Смолян

„Най-добър млад техник”, „Най-добър млад икономист” и „Най-добър млад математик” ще избират в края на настоящата учебна година съответно в Професионалната гимназия по техника и технологии, Професионалната гимназия по икономика и Природо-математическата гимназия в Смолян. Инициативата е на Регионалното сдружение на Научно-техническите съюзи – Смолян.

 „Ние сме сдружение, в което членуват техници, инженери, икономисти, математици, затова нашият Управителен съвет взе решение да наградим първенците на випуските в трите училища”, съобщи управителят на РС на НТС – Смолян инж. Марин Венински. Учебните заведения сами ще разработят вътрешните правила, по които ще бъде определен съответно най-добрия техник, икономист и математик сред завършващите дванадесетокласници. Заедно с дипломирането си всеки от тримата първенци ще получи награда от 200 лв., осигурени от НТС.

Инициативата се осъществява съвместно с Регионален инспекторат по образованието – Смолян. Сдружението, управлявано от инж. Марин Венински е готово да подпомага и други даровити деца, а сдружението ще осигури средства за пътуване на всички ученици от областта, които се класират за участие в националните кръгове на организираните от МОН олимпиади и конкурси.

 „Целта ни е да стимулираме младите хора да се учат, да развиват своя потенциал в областта на науката и техниката”, коментира инж. Венински.

Регионалното сдружение на Научно-техническите съюзи – Смолян не за първи път помага на учениците. От 5 години, съвместно с община Смолян, НТС организира курсове по математика за седмокласници и дванадесетокласници, които ще кандидатстват в гимназия или висше училище. Във всеки курс се събират по 30 ученици, които в продължение на 100 часа се подготвят безплатно за своето кандидатстване.

 СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини