Стреляха по автобуса от София за Смолян, девойка се отърва на косъм

Истински екшън стресира пътниците по линията София -Смолян-Рудозем, късно в четвъртък, разказаха потърпевши пътници.

Малко след 20 часа микробусът на транспортна фирма от Рудозем „Транспортни превози“ спрял за почивка на автогарата в Хвойна и повечето пасажери слезли да се поразтъпчат. Вътре останали 4-5 души, когато изневиделица силен гърмеж разтресъл возилото. Първоначално хората не разбрали какво се случва, но  тътенът се повторил и едва тогава хора изскочили навън.

При огледа на возилото изплашените пътници забелязали, че на страничните стъкла на микробуса има две дупки, а прозорецът бил жестоко напукан и едва се крепял. Отворите, с големина на едра  монета, досущ приличали на пробойна от стрелба с въздушна пушка или пистолет, разказа очевидец. Изстрелите били точно на нивото на главата на една от пътничките - девойка, която по време на почивката останала в микробуса. По чудо момичето не е пострадало, но е в стрес  от преживяното. По-късно то разказало на разследващите, че вандалите стреляли по микробуса от автомобил с марка Опел Астра, но заради тъмнината не успяло да види номера.

Всички пътници от микробуса били свалени и транспортирани до Смолян и Рудозем с друг автобус. Една от най-коментираните версии сред хората, била атака от конкуренти на фирмата превозвач, собственик на простреляното возило. Други пък подхвърлили идеята, че атаката може да е била любовно отмъщение срещу девойката от зарязан Ромео.

На място на инцидента веднага пристигнала полиция от Чепеларе, направен е оглед и е започнато досъдебно  производство по случая, потвърдиха от ОД МВР в Смолян. Криминалистите работят по всички версии, но все още нямаме резултат и извършителите не са открити, допълниха от пресцентъра.

На автобуса е назначен втори оглед и работата по случая продължава.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини