Одобриха бюджетната прогноза на община Момчилград за 2014-2016

Бюджетната прогноза на община Момчилград за периода 2014-2016 г. бе одобрена на редовна сесия на местния парламент. Общинските съветници единодушно приеха прогнозата на администрацията за нов дълг и финансиране чрез заеми на база действащи договори и намерения за поемане на задължения по нови заеми за следващите две години.

Бюджетната прогноза за тригодишния планов период е разработена на база размерите на изравнителна субсидия и целеви средства за капиталови разходи на равнището от 2013 г.

В приходната й част са включени приходите от местните данъци и такси, утвърдени с общински наредби, приходите от разпореждане с общинската собственост, глоби и имуществени санкции. В разходната част фигурират разходите за заплати и осигурителни плащания на персонала, издръжка, лихви, помощи и обезщетения, както и капиталови разходи.

Приетите документи са съобразени изцяло с влизащият от 1 януари 2014 година Закон за публичните финанси, който цели засилено взаимодействие между законодателната, изпълнителната и съдебната власт и общините за провеждане на благоразумна фискална политика.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини