Сидеров призна от къде е взел пари за Куба

Всеки трети българин е бил на повече места отколкото съм бил аз. Това се дължи на факта, че българите са любознателни и обичат да пътуват, каза още Сидеров. Имам влиятелни приятели, които винаги могат да ми помогнат. Не виждам нищо лошо във факта някой от тези приятели да ми поеме нощувката в добър хотел в чужбина", заяви пред бТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той беше поканен, за да коментира разпространените снимки и информация за почивките му на луксозни места.

Това не е конфликт на интереси. Не всичко е търговия в този живот. Тези хора няма да ми поискат политическа поръчка. Има джентълменство. Няма да кажа кои са тези приятели. Не всичко е жълто, клюкарско и махленско, разкри той.

„Пурата и уискито се смятат за елемент на лукс ли? Във всяка селска кръчма може да се видят такива неща”, заяви Сидеров.

След като посочи, че получава заплата като на всеки народен представител, той уточни, че сумата е между 2300 лв. и 2400 лв. на месец. Той беше категоричен, че самият той и депутатите от „Атака” са похарчили лични средства за пътешествието до Куба в началото на декември.

„Лични средства събирам, за да отида в една държава, на чийто лидер съм се възхищавал. Ще ви пратя снимки от 1978 г., когато на площад „Славейков” показвам снимки на Че Гевара по случай неговата 50-годишнина”, обясни Волен Сидеров.

"Държавната субсидия подлежи на много строг отчет от Сметната палата. Пълни глупости са, че може да си харчиш субсидията за каквото си поискаш. Нашата субсидия е била проверявана многократно", заяви лидерът на "Атака".

Срещу мен се води силна компромотна война. Получавал съм заплахи за живота си. Последните атаки сигурно са свързани с таксата за зелената енергия, която е наша идея. С тази такса разбихме мръсния бизнес. Тези хора печелят милиони на гърба на обикновените хора и ние прекратихме този бизнес, обясни Сидеров. 

Работя много здраво. Последните години съм отварял три кървящи язви. След всичко това заслужавам почивка. Получавах по-добри доходи преди да стана депутат. Ако утре престана да бъда народен представител, ще мога да си осигуря добър начин живот. Аз съм се раздал толкова много на хората, че сега мога да живея на приятелски начала, допълни още Сидеров.

Източник: http://www.meganews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини