За пръв път от години Смолян отесня от гости и туристи

Смолян се пука по шевовете от гости,туристи, както и от масово завърнали се за празниците родопчани, установи „Смолян БГ вести“. Улиците на областния град буквално отесняха от хора, а движението по най-натоварените пътни връзки е силно затруднено, особено в часовете около и след обяд.

Заведенията и кафенетата са препълнени от посетители, а много от тях извадиха и маси на открито за клиентите си. Най-оживено е на Пешеходната зона, известна на смолянчани като „Старата главна“.

„Игла да хвърлиш,няма къде да падне“, дивяха се постоянните жители на града, които от години не са виждали подобно стълпотворение. Голяма част от местните жители се възползват от слънчевото време и прекрасните условия за отдих и развлечение в последните дни на годината. Дори музикантите -перуанци навестиха града в днешния 30 декември и внесоха екзотика и настроение за минувачите на Главната.

Напливът от туристи от цялата страна също е особено видим-масово гостите на града се отправят към катедралния храм „Св.Висарион Смоленски“, Планетариума и амфитеатъра, след което избират някое от заведение за да похапнат и опитат родопските деликатеси.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини