Критично е състоянието на мъжа, шофирал колата, ударена от влак

Критично е състоянието на 36-годишния мъж, шофирал автомобила, който бе ударен от влак край село Долна махала, съобщиха от Университетска болница в Пловдив пред "Фокус".

Той е с много сериозна травма - няколко последователни счупени ребра в ляво. Счупването на последователни или насрещни ребра в гръдната кост се нарича "плаващ гръден капак", обясниха от болницата.

Белите му дробове може да са притискани. В случая не е ясно дали заради това, или заради самата катастрофа, пострадалият е с тежка белодробна контузия.

Това е причината при него да има остра дихателна недостатъчност, коментираха от лечебното заведение.Затова пациентът е на апаратна вентилация.

Следващите между 48 и 72 часа, или две - три денонощия, се водят критични за него. Това е периодът, в който във всеки един момент състоянието на белите му дробове може да се влоши.

Мъжът има и травми по долните и горните крайници. Той в момента е настанен в Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение. Там се лекуват всички най-тежки случаи, при които се налагат повече реанимационни дейности.

25-годишната жена, пострадала също в катастрофата, е само със чупена ръка и сътресение. За нея няма опасност за живота. До няколко дни тя ще бъде пусната за домашно лечение.

Трагедията се случи вчера на неохраняем прелез в село Долна Махала около 12,15 часа. Имало звуков и светлинен сигнал, както и знак "Стоп". Предполага се, че колата не е спряла или пък е заседнала на линиите. От удара е отхвърчала на 20 м и се е преобърнала по таван край релсите.

При инцидента загинаха бебе и 53-годишна жена.

Бебето Мирослав, който е бил в скута на баба си Милка Колева, е изпаднало на десетина метра от автомобила на поляната. Пеленачето е издъхнало в линейка на път за болницата. Баба му е починала на място в БМВ-то.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини