Наплив от лекари и сестри за работа в девинсакта болница

 15 лекари и 100 медицински сестри са подали молби и документи за започване на работа в девинската болница. Това обяви кметът на община Девин Цветалин Пенков и допълни, че напливът за работа е болницата е голям.

Според него  всички обещания от страна на правителството по казуса със затвореното  лечебно заведение са били изпълнени, като единствено жалбата на фирма в Комисията за защита на конкуренцията,  бавела  старта на ремонтните дейности.

Кметът подчерта, че вече се изплащат забавените заплати на бившия медицински персонал. „Радвам се, че лекарите са солидарни и вземат само забавените си заплати, без лихвите, въпреки, че са осъдили болницата за неплатени възнаграждения”, каза още Пенков и добави, че спестените средства ще отидат за ремонта.

Общинската организация на БСП пък взела решение да се обяви трудов ден в полза на болницата. Инициативата цели в рамките на един  жители на Девин, както и желаещи от Борино и Доспат, безплатно да работят за почистване и хигиенизиране на сградата, боядисване, зацветяване около сградата, както и дарителска акция за събиране на картини и др. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини