Документално риалити "Умирай лесно"-2 идва в Смолян

Емилия Антова,журналист,автор и продуцент на филма "Умирай лесно"

Документалният  филм „Умирай лесно” –2 част,  ще бъде излъчен  на 23 януари от 17.00 часа в залата на театъра в Смолян.

Лентата е предназначена за ученици от 9 до 12 клас и заради жестоките автентични кадри и разтърсващи изповеди на близки на загинали в катастрофи, не е подходящ за по-малки ученици.

През последните четири години е представена в  22 града от страната пред пълни зали с тийнейджъри, родители, експерти по превенция, учители и директори на училища, шефове на КАТ.

Филмът ще бъде представен от  продуцента и автора  Емилия Антова, журналист в програма „Хоризонт“ на БНР.  Тя  ще  участва и в дискусия по актуалната и болезнена тема за лесната смърт на младите хор по пътищата.

Филмът е заснет по действителни случаи в различни градове, разказва драматичните истории на няколко български семейства, чиито съдби завинаги са прекършени от загубата на децата им.

Реалните кадри и снимков материал използвани в лентата са предоставени от МВР, за да бъде максимално достоверна и постигне целта за предпазване от нелепите инциденти, често случващи се единствено заради неподготвеност, липса на емоционална зрялост, комплексарщина и безотговорност.

Особено младите демонстрират самочувствие и сила, без да помислят какви биха били последствията за семействата им и тези на приятелите им в „летящите” автомобили.

Така разказът от първо лице за жестоката съдба на родителите, на оцелелите шофьори, които вече са в затвора  или инвалиди  и за всичко онова, което идва след това наистина е разтърсващ.

Смолян БГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини