Над 18млн.лв. влизат в Смолян, 5 млн. от тях за нова спортна база

Одобрени са 18 проекта за над 18,5 млн.лв. на  смолянските общини, които ще бъдат изпълнявани по първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", съобщи депутатэт от Коалиция за България Дора Янкова. 

Отделно от общинските проекти, със средства, отпуснати на Агенция пътна инфраструктура  ще бъдат ремонтирани  участък от главният път Мадан- Кърджали и Стойките – Пампорово. 

Сред проектите са рехабилитация на улици  в отделните населени места, укрепване на свлачища, изграждане на нови детски площадки и спортни съоръжения, обновяване на детски градини, междублокови пространства, както и рехабилитация на междуселски пътища.

 Янкова подчерта, че  със средства от бюджета ще бъде изпълнена една десетилетна мечта на смолянчани. 

5 млн.лв. са отпуснати за ремонт и рехабилитация на спортната зала в Смолян, ще се ремонтира спортната зала, закритият плувен басейн ще се изгради  открита, многофункционална спортна площадка.

„Това показва политиката на правителството за съживяване на малките населени места, за намаляване на междурегионалните различия“, подчерта депутатът Янкова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини