Витамин С лекува рак

Витамин С може да лекува рак, сочи ново изследване на учени от Казанския университет. Според специалистите полезното вещество, което се съдържа в портокалите и шипките, влияе благотворно върху болните клетки, като същевременно не разрушава здравите.

Витамин С отдавна е използван като алтернативна противоракова терапия, но данните за ефикасността му доскоро бяха смятани за доста противоречиви.

Към днешна дата обаче лекарите доказват, че високи дози от витамина увеличават ефикасността на химиотерапията в лабораторни условия. Медиците смятат, че витамин С действа на рака само когато е инжектиран в болното място. Той осигурява безвредно, ефикасно и евтино лечение срещу карцином на яйчниците, смятат още американски учени.

Откритието, че най-популярният витамин лекува рака, обаче не е ново. През 70-те години химикът Лайнъс Полинг оповестява, че приеман интравенозно, той може да лекува рак. Клинични тестове с витамин С, приеман през устата, обаче не дават същия ефект и изследванията биват спрени.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини