Леден концерт на оркестър с ледени инструменти (видео)

Космическо иглу. Публиката е добре екипирана

Няма друга такава група, няма и други такива инструменти. След историите за ледени фестивали, ледени хотели, идва тази за магическа ледена музика.

На своите ледени инструменти музиканти с топли шапки и ръквици създават космическа музика.

Тери Инсунгсет е един от най-интересните и иновативни перкусионисти, а неговият проект Ice Muzic може да втрещи всеки закостенял мозък. Музикантите свирят в гигантско "космическо иглу", което свети и пулсира заедно с музиката. Свирят и на фестивали, изнасят концерти по света, стига температурата в залата да е под нулата. За разлика от всички музиканти, тази наистина не познават инструмента си, нито се упражняват дълги години на него. Защото инструментите им всеки път са нови. 

Звукът на ледения ксилофон е прекрасен - мек и дълбок. Хорнът от лед звучи като вик на самотен звяр в тундрата. Има дори китара от лед.  

Вижте във видеото Тери Инсунгсет с вокалистката Мари Квиен Брунвол. Леден концерт с шапки и ръкавици, да не говорим как се отразява студът на гласните струни - всичко това абсолютно обратно на устновените представи. Както и съществуването на ледена арфа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини