Киев и снощи не заспа

И снощи бе неспокойно в Киев. Снощи на улица „Грушевский” в центъра на столицата пристигнаха два багера, които е трябвало да разбият барикадите. В същото време в социалната мрежа бяха публикувани съобщение, че барикадите на улица „Грушевский” не се разбиват, а се укрепват. По-късно стана ясно, че опозиционните активисти са блокирали работата на багерите. Наложило се е двата екскаватора да се изтеглят 15 минути, след като са дошли на мястото, съобщи "Фокус".

Украинските опозиционни активисти започнаха процедура по освобождаването на Киевската градска държавна администрация, съобщи един от представителите на ръководството на Евромайдан, политологът Игор Жданов.

„В момента в сградата на столичното кметство се предприемат съответните мерки, и, както се очаква, до неделя учреждението ще бъде освободено”, заяви Жданов.
Въпреки това в сградата на Киевската градска държавна администрация до този момент все още има протестиращи. Поне до сутринта активистите няма да освободят кметството. При това участниците в Евромайдан частично са изнесли от сградата вещи и оборудване.

В Одеса пътници на автобус и неговият водач са оскърбили 50-годишна жена, защото е носила значка с надпис "Майдан". Това написа журналистката Зоя Казанжи в социалната мрежа „Фейсбук”, която твърди, че е научила за инцидента от потърпевшата.

„Татяна, след спор в пътнически автобус 168, е била почти изхвърлена на улицата. Повод за това е била нейната значка с „Майдан”, написа Казанжи и допълва, че когато жената се е качила в автобуса, шофьорът й е направил забележка за символа.

Междувременно, един от лидерите на Автомайдан Дмитрий Булатов заяви, че в условия на по-нататъшно преследване той ще бъде принуден да поиска политическо убежище, но „още няма да подаде молба".

"Искам да Ви напомня, че моята цел е да се върна в Украйна. Тази цел няма да се промени”, каза опозиционният активист, който преди време беше похитен и измъчван

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини