Кирково и Златоград в люта битка за туристи

Празник в Златоград

Кирково и Златоград водят люта битка за туристи, както български, така и гръцки. Златоградчани имат повече опит и залагат на културно-историческото наследство. Кирковчани едва сега прохождат, но предлагат шопинг, офроуд и много екстри. Предимството на кирковчани е че са на десетина километра от ГКПП Маказа, който вече е предпочитан не само от туристите които пътуват до Комотини и Бяло море, но и до Ксанти. Това показаха наблюденията на Кърджали бг вести в началото на месеца,когато в Комотини и Ксанти имаше карнавали и хиляди българи преминаха границата.

   Кирково залага на двата си хотела, които предлагат нощувки на два пъти по ниски цени от хотелите в Златоград. В новооткрития хотел „Енчеви” освен с просторни стаи и добро обслужване глезят гостите със сауна,джакузи,масажи. Има жива музика в ресторанта. За търсачите на силни емоции се предлага езда и офроуд. Естествено менюто е на български и гръцки.

 Хотел „Елит” пък дава възможност да се топнете в басейн без да стигате до морето.

 Освен шопинг за гостите от южната ни съседка в скоро време ще отвори врати и голямо казино.

  Кирковчани са готови да разработят и културно историческото си наследство. От времето на траките тук са запазени уникални скални гробници. Те са достъпни за туристите и са в околностите на селата Мъженци, Ягнево и Горни Веслец. Съхранени са и средновековни мостове, църквища и крепости.

   Кирковчани разчитат да се прочуят като туристическа дестинация тази година, когато честват сто години от както са община. Кметът Сали Рамадан е предвидил богата програма от сто събития за всяка година от юбилея.

Георги Кулов

Хотел "Енчеви"в Кирково
Купон в Кирково
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини