Борисов покани Местан на кафе в бастиона на ДПС

  Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пренебрегна мач по телевизията за да се види и пие кафе с председателят на ДПС Лютви Местан в бастиона на ДПС.Генералът оповести пред журналисти ,че след като разбрал за визитата на Местан в Кърджали му се обадил по телефона и предложил да пият по кафе. Местан приел. Днес в 16,30 двамата ще се срещнат в кафене „Френдс” в центъра на града. Те ще говорят за етническата толерантност.Основният въпрос, който ще се обсъжда извън темата за комшолука ще бъде състава на Централната избирателна комисия. Борисов ще поиска подкрепа за поста зам.-председател на комисията. В противен случай не е изключено ГЕРБ да отзове представителите си в ЦИК.

Отношенията между мен и Местан не са такива, че да водим война. Мюсюлманите,членуващи в двете формации не са щитове, а мостове за коректни отношения. Факт е че напрежение се създава преди избори от политическите партии, а не от обикновените избиратели. Ние не искаме да обиждаме гласоподавателите на ДПС,  които са стотици хиляди, както и на БСП.Трябва да има добронамереност, подчерта Борисов.

На въпрос дали би се срещнал на кафе и с лидера на БСП Сергей Станишев, Борисов отговори, че много пъти са разговаряли при него в Бояна.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини