Областният инж. Димитър Кръстанов: Нека изгасим осветлението за един час на 29 март

„Присъединяването към инициативата „Часът на Земята” е проява на солидарност и съпричастност към глобалните екологични проблеми. Те изискват обединяване на всички институции и ангажираност на хората за постигане на една обща отговорност пред бъдещите поколения”. Така областният управител инж. Димитър Кръстанов изрази подкрепата си към глобалната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Шестото поредно издание е насрочено за 29 март 2014 г. /събота/.

За времето от 20.30 до 21.30 часа ще бъде напълно изгасено осветлението на сградата на Областна администрация, с изключение на най-важните системи от оптичната мрежа на държавната администрация. Служители на Областната управа също ще подкрепят инициативата, като изгасят в определения час осветлението в домовете си.

Областният управител призовава граждани, фирми и всички териториално представени държавни структури от област Смолян да изразят своята съпричастност, като изключат осветителни тела и електроуреди за един час на 29 март 2014 г.

„Часът на земята”  е една от най-мащабните акции на Световния фонд за дива природа, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. Миналата година общо 103 общини и градове се включиха в инициативата, която се провежда в България от 2009 г.

 

 СмолянБГвести.нет

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини