Почистиха феномена Каменната сватба,готвят го за за бракосъчетания на младоженци

Двадесетина чувала със смет събраха членове на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ ,които се включиха днес в почистването на скалният феномен „Каменната сватба“при Зимзелен.Идеята бе на председателя на асоциацията инж.Фахри Идриз. Той осигури транспорт, найлонови чували, ръкавици. Товарна кола, която да извози чувалите бе на разположение на участниците в акцията. На призива се отзоваха туроператори, собственици на магазин за сувенири, екскурзоводи, хотелиери. Те не се задоволиха само с уборка на природната забележителност. Бяха почистени от боклуци и канавките около пътя Сипей-Зимзелен. Основно отпадъците бяха от купони на туристи и боклуци на местните жители. Голямо сметище на строителни отпадъци край Сипей се набива на очи. Почистването му обаче е от възможностите на общината.

Трябва да приведем в идеален за посетителите вид нашите културни и природни забележителности. Имаме сили за това,каза за Кърджали бг вести председателят на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ Фахри Идриз. Той смята, че една от задачите на стопаните на историческите и природни забележителности в региона е и тяхното популяризиране.

Психологията на всеки от нас подтиква да търсим сами пътя на решаването на проблемите си. Дирим лек, надежда, любов. Нашите паметници отговарят на това. Имаме Дамбалъ, имаме Утробата, имаме Каменната сватба ,сподели Идриз. Той повтори още веднъж идеята си: Каменната святба да се превърне в място където млади хора ,търсещи непреходната символика на любовта да сключват граждански брак.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини