Младежкото ДПС в Смолянско се разраства


Четири нови структури към Младежкото движение за права и свободи (МДПС) ще бъдат създадени на
територията на Смолянско, съобщи областният председател на младежката структура Илиян Горанов.
Новите формирования ще бъдат в Неделино, Девин и съседните села - Грохотно и Гьоврен.

"Целта ни, е да направим най-сериозната младежка партийна структура в областта. За разлика от другите партии, ДПС обръща сериозно внимание на младежите. Ние сме приоритет за партията", категоричен е Горанов. През уикенда на обиколка в Смолянско бяха зам.-председателя на националното МДПС Мустафа Ахмедов и Икмал Джомова, които обиколиха и 10-те общини в областта. Именно нея е било взето решение за създаването на новите структури. "В Неделино ни чакаха 53 -ма младежи, които сами предложиха идеята за ново формирование в техния град. Идентична била ситуацията и в останалите населени места", коментира Горанов. В Мадан над 70 млади хора са присъствали на
сбирката.  В Доспат пък, младежите искали държавна политика за малките населени места и планинските райони.

"Ние сме родолюбци, искаме развитие в България", заявиха те. Младежите коментираха и изказването от АБВ, относно влизането на 27 годишния Мустафа Ахмедов в ръководството на НЕК. "Че какво му е на Мустафа? Нима не е достоен?" , недоумявали младите членове на движението в региона. Според тях президентът Първанов правел "грозна политика на гърба на един млад човек".

Коментарите са по повод на репликата на АБВ в събота, че премиерът Пламен Орешарски и задкулисието си отглеждали политически двойник на Делян Пеевски, заради новото скандално назначение - този път в НЕК. Прототипът на медийния бос се казва Мустафа Ахмедов, възпитаник е на ТУ в Габрово и НБУ в София. Въпреки факта, че е само на 27 години и няма никакъв управленски опит, преди дни той бил назначен за член на борда на директорите на НЕК.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини