Започват спортните ученически игри в Смолян

Днес стартира зоналния кръг от Ученическите игри 2013/2014 г. в Смолян.

От 10:00 до 13:00 часа в Спортната зала ще играят децата във възрастова група 5-7 клас, момчета и момичета. Смолянска област ще бъде представена от ученици от Чепеларе, които спечелиха Областното първенство.

Акцент са проявите на Спешъл Олимпикс България, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян.

От 14:00 до 17:00 часа в ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров” ще се проведе Регионален спортен празник по футбол и народна топка.

Спешъл Олимпикс България продължава кампанията „Да играем заедно” за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи с интелектуални затруднения и без такива. Кампанията се подкрепя традиционно от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, Български футболен съюз и Българския съюз за физкултура и спорт по време на Европейската футболна седмица 2014.

Регионалните спортни празници „Да играем заедно” се подкрепят от Български футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА „GRASSROOTS”, над 50 български общини, фондация „ПроСпорт” и от над 150 доброволци от 50 български града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини