30 деца от Смолян стреляха и ловиха престъпници в Детска полицейска академия

30 деца от V и VII клас от ОУ “Юрий Гагарин” Смолян участваха в Детската полицейска академия, организирана и тази година от ОДМВР и РУП – Смолян. В продължение на 6 месеца, учениците се обучаваха веднъж седмично и участваха в интересни занимания и атрактивни демонстрации в различни сектори -пътна полиция, пожарна служба и гранична полиция.

Те получиха полезна информация за личната им безопасност, запознаха се с различните служби и регионални структури на МВР. Експертите им обясниха какво е престъпление и как да реагират, ако станат свидетели на такова деяние и как да опишат извършителя.

Децата стреляха с малокалибрено оръжие и затвърдиха правилата за пътна безопасност на пътя, и научиха как да действат при пожар и бедствия. Граничните полицаи пък ги разходиха в гората заедно със служебно граничарско куче, което пред очите им надуши следите и откри „нарушител“. Всички се забавляваха докато мериха сили в забавни състезания по пожароприложен спорт.

На финала на Детската полицейска академия учениците от 7 клас от ОУ “Юрий Гагарин” изготвиха презентация срещу насилието сред децата с помощта на служители на РУП – Смолян и организираха дискусия по темата, а всички заслужено получиха дипломи за успешно завършена Детска полицейска академия.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини