Образонвателната общност в Смолян впечатли с иновации на форум в София

Издаденият от РИО Смолян диск с банка от тестове, създаден от учителите по новите формати, предизвика интерес на Националната кръгла маса „Четенето – път към по-висока грамотност“, в която се включиха представители на инспектората.

Всичко, което се прави в Смолянска област, закономерно води до резултати. Не случайно нашите четвъртокласници няколко поредни години са първи в страната на национално външно оценяване, а миналата година област Смолян е първа на НВО и в седми клас, подчертаха експертите от РИО – Смолян. Форумът се състоя в Американския център в Столичната библиотека и беше открит от кмета на София Йорданка Фандъкова. Това е и стартовото събитие на превърналата се вече в традиция кампания „Забавното лятно четене,“ инициирана от медийна група Investor и организирана от сайта Az-deteto.bg.

Форумът се фокусира върху най-наболелите проблеми, свързани с грамотността на децата в България и в дискусионен режим потърси начини за тяхното решаване и за подобряване на диалога между ангажираните в този процес компетентни страни.

СмолянБгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини