Номинираният за нов еко министър от ДПС - поредната немска "калинка"

Станислав Анастасов

Поредното скандално назначение от страна на ДПС разбуни духовете в държавата.

Вчера председателят на ДПС – Лютви Местан обяви името на новия екоминистър, който според него е перфектният кандидат за поста.Той описа кандидата Станислав Анастасов като амбициозен и достоен за министерското кресло. 

Оказа се, че номинираният от ДПС „висококвалифициран“ кадър няма трудов стаж по специалността си, а днес се установиха и съмнения че има диплома. До няколко медии бе разпратена неофициална информация, че той не е завършил престижния Технически университет в Мюнхен (TUM). Това бе съобщено в разпратената ден по-рано негова биографична справка.

Според тази справка 31 годишният активист на младежкото ДПС е завършил информатика в споменатия университет и стопанско управление в СУ "Св. Климент Охридски".

Според неофициалната информация Анастасов действително е бил приет със стипендия в германския университет TUM, но още на първата сесия не е взел нито един изпит и е трябвало да се прибере в България.

Поредното скандално назначение от страна на ДПС разбуни духовете в държавата.Проверка на "Биволъ" е показала, че няма никаква публична информация за дипломирането на Станислав Анастасов в TUM. От сайта са отправили официално запитване, за да не се окаже, че става дума за поредната "немска калинка" 

Кандидатурата на Анастасов за екоминистър бе представена със суперлативи от ДПС, а и от премиера Пламен Орешарски. Анастасов бе шести в листата на ДПС за евродепутати веднага след Искра Михайлова, за чийто министерски пост е гласен от движението. Още в нощта след изборите лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че ДПС е готово с кандидатурата на "много, много стойностен министър".

Премиерът Орешарски също похвали младия Станислав Анастасов и го определи като "една от силните кандидатури", но не можа да посочи къде е силата на тази кандидатура. Единственият му аргумент бе, че "той от една година идва всяка седмица в Министерския съвет на съответна сбирка”, като не стана ясно каква е тази съответната сбирка.

Освен че е завършил TUM в Германия и СУ в София, за Станислав Анастасов се знае малко. Член е на ръководството на младежкото ДПС и координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. Бил избран за вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал IFLRY.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини