Премазаният от дърво -14 годишен Георги, работел наравно с мъжете

14-годишно момче е в кома в интензивното отделение на смолянската болница вече 4-ти ден, след като е премазано от дърво в гората край Чепеларе.

"Над 50 души се организираха да дарят кръв за детето", съобщи кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

Полицията  също не е била уведомена за инцидента. Едва след  обявената акция за кръводаряване служителите на реда  започнали изясняване на обстоятелствата по случая.

В сряда предстои четвърта операция на Георги, който през ваканцията работел в дърводобива, за да си изкара пари за лаптоп. Инцидентът станал в събота следобед в местността “Хаджиосманското” край родопския град,  където момчето се включило наравно с мъжете от бригадата в извоз на трупи. Едно от отрязаните дървета обаче се търкулнало по стръмния склон и опитвайки се да го спре, Георги се озовал под него. 

Работниците закарали Георги до дома му, но малко след това  той загубил съзнание и родителите му се обадили на спешния телефон  112. Сега  лекарите се борят за живота му в интензивното отделение, където ученикът е приет  с разкъсани далак и черен дроб. „Пациентът е в медикаментозна кома,   кръвоизливът му е овладян и излиза от тежкия хеморагичен шок”, обясни шефът на отделението д-р Ангел Каръшев.  Опасността за живота му обаче още не е отминала.

Георги е единственото дете на семейство Ковачеви, което от години живеело скромно в Чепеларе, разказаха местните хора. Момчето било изключително работливо, баща му също с тежък труд изкарвал прехраната на семейството.  Въпреки крехката си възраст, тийнейджърът  по собствено желание се включил в  дърводобива в гората.

„Няма издадено разрешително. Абсурдно е момче на 13 години да работи толкова тежка работа. Започваме проверка  по случая”, коментираха от Инспекцията по труда в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини