Багдасаров: С този спортен център резултатите няма да закъснеят

Иван Халачев и Милко Багдасаров с финални думи за международното състезание в Кърджали

21 - 21 юни в Кърджали, България се проведе турнир за Европейската отборна купа по плажен волейбол 2014 - 2016 за мъже и жени в група G, която е и част от квалификационния процес за Олимпийските игри през 2016 в Рио де Жанейро. България се класира на второ място при жените в Спортен комплекс Арпезос, което бе достатъчно на дамите да преминат напред в надпреварата, и на трето при мъжете, за които предстои втора квалификаация в Европейската отборна купа през септември.

- Добър вечер след церемонията по закриването на турнира за Европейската отборна купа. Какво ще кажете за финал на надпреварата г-н Халачев?

Иван Халачев: Мисля, че се получи едно добро състезание, като нивото, което показаха отборите, беше доста добро. Ние, организаторите на това мероприятие сме с много добри впечатления като цяло от турнира и се надяваме за в бъдеще да приемаме и по-висок ранг първенства.

- Г-н Багдасаров, вие как оценявате турнира?

Милко Багдасаров: Като има хубав финал на едно състезание то се оценява високо. Хубавото е, че последните мачове на нашите двойки събраха много публика, събраха много емоции, българите бяха равностойни с едни сериозни противници, каквито са сръбските двойки. Е, бихме искали да сме победители, но не винаги се получава. Надяваме се в перспектива и това да стане.

- Същото високо ниво на организация ли предстои за Националното и Балканското първенство за мъже и жени, които ще се провеждат в Кърджали през сезона?

Милко Багдасаров: Предвиждаме същата организация за Националната верига и още по-добра организация за Балканиадата, която ще бъде в Кърджали. След всичко това, което се случи тук, със създаването на тази база, с този център вече за плажен волейбол смятам, че резултатите няма да закъснеят.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини