Деца и родители заедно на спортен празник в Неделино

 

„Заедно за здравето на децата” беше идеята на спортния празник в Неделино, събрал вчера деца и родители.

На 9 юли над 40 малчугани от ОДЗ 1 и ОДЗ „Пролет” в родопския град, заедно със своите родители, заедно играха комплекс от упражнения за профилактика на гръбначните изкривявания и за общ физически тонус. Заредени с положителни емоции отборите „Детелина”, „ Синчец”, Бонбон” и „Кокиче” се включиха и в състезателни игри за бързина, ловкост и сръчност.

Инициативата на РЗИ - Смолян се проведе в партньорство с Общинска администрация Неделино и с фабрика „Барон” ЕООД от доспатското село Змейца, осигурила безплатно екипите за демонстраторите от здравната инспекция.

Движението е основно профилактично средство за укрепване на детското здраве, но вместо да спортуват и да се забавляват сред природата, подрастващите прекарват все повече свободно време пред компютрите или телевизора, а това се отразява зле на подрастващия организъм, припомнят от здравната инспекция и призовават родителите да възпитават децата си в спортен дух от най-ранна възраст, за да не развиват заболявания като плоскостъпие, слаби стави, наднормено тегло, гръбначни изкривявания.  

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини