Валяк се обърна под пътя, шофьорът по чудо невредим

Дървета спрели машината от полет в урвата под прохода „Рожен“

 

62 годишният Симеон Чавдаров остана невредим по чудо, след като миниваляк се обърна под пътя на прохода „Рожен“ и затисна крака му. Злополуката стана на 14 юли около 9.30ч. на изхода на село Соколовци.

Чавдаров работи като шофьор на машината към строителна фирма, която извършва ремонта по трасето Рожен-Соколовци. Всичко се случило за секунди-докато работел той изведнъж усетил как малката, но тежка машина пропада, преобръща се и го затиска. Мъжът се оказва заклещен между валяка и дърветата под пътя, които спасяват живота му. Ако не са били високите ели, които да го спрат, той щял да полети в урвата.

Чавдаров цял живот е работил със строителни машини, но при индицента в понеделник много се уплашил. Човекът обаче осъзнава, че животът му бил на косъм, защото макар и затиснат, кракът му остава невредим. През прохода минава тежкотоварният трафик към Смолян и Кърджали и доста хора стават свидетели на инцидента. Сигналът на спешния тел. 112 вдигна на крак полиция, пожарна и спешна помощ.

Вероятно заради грешка при описание на мястото на произшествието обаче, линейката и полицейската патрулка обикалят с включени буркани района, докато открият пострадалия.

По-късно авариралият валяк е изтеглен с трактор от строителния обект, а най-вероятната причина за инцидента е пропадане на пътния банкет, съобщават от полицията.

 

 

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини