Самотна майка е първата дарителка в благотворителна акция на „Чисти сърца“

Малките доброволци гостуваха на възрастните хора по случай рождения си ден и ги зарадваха с малки дарове и програма

 Младата жена, която сама отглежда детето си първа се включи в коледната дарителска акция, за Дома за стари хора в село Фатово, която преди дни обяви Младежкият православен център към храма „Свети Висарион Смоленски“.

Тя лично донесе в църквата 40 лева, с които постави началото на кампанията в помощ на самотните старци в социалното заведение, в което прекарват остатъка от живота си 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни.

„Не са много, но от сърце искам да помогна на децата-доброволци да осъществят успешно благотворителната акция“ , сподели младата майка.

Малките доброволци от „Чисти сърца” обявиха благотворителната  акция в полза на Дома след поредното си посещение там, за да отбележат четвъртия рождения ден на организацията си.

При поредното си гостуване в дома децата доброволци разбраха от директорката Петя Пампорова, че възрастните хора имат нужда от топли чорапи, бельо и обувки за зимата.

Даренията  се приемат през целия месец ноември в Неделното училище на  храм „Св. Висарион Смоленски“ , всеки вторник и петък от 16 до 18 часа.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини