Започна покриването на пистите в Пампорово с изкуствен сняг

Започна покриването на пистите в Пампорово с изкуствен сняг, съобщиха от „Пампорово” АД. Приоритетно се заснежават пистите „Стената”, „Малката стена” и „Зелената”, които ще бъдат пуснати в действие за официалното откриване на ски сезона, информира изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариан Беляков, цитиран от БТА.

Според данните от ранните записвания на туроператорите, той прогнозира добър зимен сезон, като се наблюдава спад от 40-50 процента по отношение на записванията на руските туристи, но чартърната програма с полета от Москва до летище „Пловдив” остава, допълни Беляков.

Застудяването през последните дни позволи да се включи системата за изкуствено заснежаване и покриването на пистите ще продължи през следващите дни, з акоето ще работят от 5 до 80 оръдия за сняг в зависимост от атмосферните условия. 

 Отливът на руски туристи се обяснява като последица от кризата между Русия и Европа, както и заради фалитите на руски туроператори. Независимо от намалението при записванията, Пампорово продължава политиката си за запазване на позициите на руския пазар, коментира Мариан Беляков. По негови данни клиентите от пазара Русия, Украйна и Молдова са около 5-7 % относителен дял от туристическия поток в курорта през зимния период.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини