Заради липса на сняг Чепеларе отлага старта на сезона, открива само ледената пързалка

Заради липсата на сняг и лоши за подготовка на пистите атмосферни условия, Чепеларе отлага откриването на зимния сезон, което беше планирано да 20 декември. В двата почивни дни 20 и 21 декември, лифтът в ски зоната на връх Мечи чал няма да работи, както и автобусната линия от града до лифтовата станция.

От първоначалната програма за старта на зимния сезон не е отменено и остава като събитие единствено откриването на ледената пързалка, което е предвидено от 17 часа.Новото съоръжение се намира до сградата на общинската администрация на Чепеларе. Синтетичната ледена пързалка е с обща площ 133кв.м. и размери 19м х 7м. На 20 декември ще я открие лично Олимпийската шампионка на България Екатерина Дафовска, а феновете на кънките на лед, ще могат да се насладят на първото си каране в центъра на Чепеларе напълно безплатно.

Новата атракция ще бъде отворена всеки ден от 10:00 ч. до 22:00 ч., като за възрастни цената е 4лв. за час + 4 лв. наем на кънки, а за деца от 7 до 12г. цената е 3 лв. + 3 лв наем на кънки. За най-малките любители входът за пързалката е свободен, а наемът на кънките е 3 лв., допълват от управата на туристическия град.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини