Цвета Караянчева:ДПС превърна Възродителния процес в търговска марка!

Цвета Караянчева

С мехлем се лекуват старите рани, не със сол. Иначе никога не зарастват. Казвам го по повод поредната осъдителна реч на школувания демагог Лютви Местан, в която от трибуната на един възпоменателен митинг се говори за мъст, не за помирение и на целия български народ се вменява историческа вина за т.нар. Възродителен процес и последиците от него. Нито аз, нито моите връстници, г-н Местан сме архитектите и извършителите на насилственото преименуване на българските турци. Не ние сме смъквали забрадките на техните майки и сме ровили в хладилниците им, за да изхвърлим месото от курбана. Правили са го бащите на вашите доскорошни коалиционни партньори от БСП, правили са го ченгетата и доносницитена бившата ДС. Някои от тях направиха кариера заклеймявайки, макар и само на думи, възродителния процес. Други, като ваша милост г-н Местан, продължават да се люшкат между прошката на Станишев, скрепена с целувка на Орлов мост, и прокламациите срещу ксенофобията, между златния пръст на „Атака“ в 42-то Народно събрание, който услужливо преглътнахте, и национал-популизма, в който обвинявате Патриотичния фронт. Превърнахте темата за възродителния процес в търговска марка, като оная керемида, която майсторът цял живот дооправял, за да изгледа сина си, в индулгенция за очистване от грехове. На болезнения спомен за възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. С него държите българските турци в зависимост и разколебавате свободната им воля. Не сипвайте сол в раните, г-н Местан. Инак няма да зараснат. А от отворените рани може да тръгне гангрената на ДПС като политически организъм. Не раздавайте присъди, г-н Местан. Защото пътят към храма минава през покаянието, не през незадоволеното чувство за мъст. Това заяви за медиите Цвета Караянчева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    наблюдател
    7 -1
    16:35, 30 дек 2014
    Браво.много точен коментар.Още веднъж браво.Най големият възродител агент павел - местан говори за възмездия.каква наглост какво дебелоочие само такъв като него дебелоок козел може да се показва пред обществото.но докога ще го търпят.бива бива стадо но чааак толкова....................хак им е.
  • 2
    12
    123
    2 -2
    18:55, 30 дек 2014
    Е този път цвета е права, но какво от това, след като бате бойко не мисли като нея.
  • 3
    Ша
    шамарко
    2 -1
    19:41, 30 дек 2014
    Какви ли доноси е писал Павел срещу свои съселяни и съграждани? Колко ли от тях са пострадали физически и психически от творчеството му? Защо ДПС не посочи някой виновник за възродителния процес с пръст, макар и златен, както сочи патриотичния фронт, защо бе Павле? На кого мяташ чалъми, нали ти целуна Сер гей пред хиляди възродени? Пусна ли език?
  • 4
    До
    до шамарко
    2 -1
    21:42, 30 дек 2014
    Ти знаеш ли какво са правили Местан и Боко след кафето
  • 5
    Ма
    Манга
    0 0
    15:47, 5 юни 2016
    Г-жо караянчева, не ви прави чест да обикаляте родопите с председателя на "дружба-родина", и после да държите "укорна" реч на политици турци!

Още новини

Последни новини