Община Смолян- единствената в Българя без колективен трудов договор със служителите

 

Община Смолян е единствената общинска администрация в Българя, която няма подписан колективен трудов договор със служителите си. Това стана ясно след заседание на КНСБ по повод хода на дейностите по колективно трудово договаряне в област Смолян. Лидерът на синдикатите в Смолян Тодор Капитанов заяви, че от 191 на брой синдикални организации в региона, единствено за служителите на Община Смолян няма действащ такъв договор.

„Мина повече от година, откакто сме изпратили проекто – предложение за колективен трудов договор на ръководството на Община Смолян, но оттогава няма развитие по въпроса. В практитака си не съм срещал подобно неглижиране на искания на работници и служители, без значение дали в частния или обществен сектор. Цялото това поведение на общинското ръководство е изненада за мен, защото досега сме партнирали, смея да кажа, перфектно“, коментира регионалният лидер на КНСБ.

Според него отказите на ръководството да се преговаря е нарушение на Кодекса на труда и на Споразумението за сътрудничество между КНСБ и Сдружението на общините в Българя, на което Община Смолян е член.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    никой
    0 0
    17:15, 7 яну 2015
    Че то там дали има колектив камоли пък хора веднъж ми се наложи да се обадя на отдела по екология да ги попитам кои трябва да почисти хвърляния пясак през зимния сезон, и отговора им беше. АМИ СЪБЕРЕТЕ СЕ И СИ ГО ИЗЧИСТЕТЕ.Та затова жалби до кмета и които не си върши работата вън от чадъра..!!!!!!!!!!!!
Последни новини