Отровените от алкохол по празниците от 15 годишен хлапак до 84 годишен дядо

15 годишен тийнийджър е най-малкият пациент на Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян по Коледните и новогодишни празници.

Отровеното с алкохол 15-годишно момиче е от Златоград, прекалило е с чашките около Коледната трапеза. През Спешния център е преминал още един ученик с алкохолна интоксикация- 16 –годишно момче, припаднало в хотел в Пампорово. Най-възрастният пациент с отравяне от питиета е 84-годишен дядо. Общо 11 са случаите на алкохолна интоксикация през празничните дни според данни на ЦСМП.

От традиционните пиратки и купонджийски взривове има и един по-сериозно пострадал мъж. 41-годишен Хюсеин Н., е бил приет с наранявания и разкъсване по ръцете в резултат на избухнала пиратка. Инцидентът е станал във вила в с. Соколовци, а пострадалият е бил приет в Травматологичното отделение на МБАЛ- Смолян с контузии и 5-сантиметрово разкъсване на дясната длан, след като пиратка избухнала в ръцете му.

Спешните екипи на ЦСМП в Смолян отчитат през декември увеличен травматизъм. Общо 151 са случаите на оказана помощ на пациенти с травми, като има повече инциденти с наранявания след падане заради сезона. Пострадалите при катастрофи са 16.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини