Кметът на Неделино пак болен и пак със сбъркани медицински документи пред съда

Спецпрокурор Симеонова за пореден път напразно идва в Смолян за делото срещу Беширов, той пък в болница в София

Стоян Беширов отново не се яви на делото за принудително отстраняване от поста

И днес Окръжният съд в Смолян не даде ход на делото за отстраняването от длъжност на неделинския кмет Стоян Беширов.

Според представената служебна бележка от адвоката, кметът бил опериран на 6 януари т.г, но и тя както и предишната, с която отложиха първото заседание, беше със сбъркана дата. Вместо януари 2015г. на документа от Пирогов имаше дата от 2014г. и съдът отложи заседанието за 29 януари т.г., макар че според защитата на Беширов не било ясно кога той ще може да се яви в съда.

Най-накрая успях да се ядосам“, заяви пред журналисти след поредното отлагане прокурорът от специализираното звено за борба с корупцията на Софийска градска прокуратура Лилия Симеонова. Негово право е да боледува и да си оперира проблема, за който знаем /б.а. според медицинските „бележки“ Беширов страда от хемороиди/, но ако са верни моите неофициални оперативни данни, той ще бъде оперативно лекуван още три пъти“, коментира прокурор Симеонова, която била уведомена за операцията на обвиняемия едва след като вече пристигнала от столицата в Смолян. Тя е категорична, че досъдебното производство ще се точи дълго, а вероятно кметът ще има да „лекува“ още множество заболявания.

В тази връзка прокурор Симеонова смята, че е наложителна промяна в НПК, касаеща подобни казуси. Според сега действащото законодателство неявяването на обвиняемия спира разглеждането на исканото от прокуратурата принудително отстраняване от длъжност.

По този начин безкрайно може да се протака един наказателен процес, независимо в каква фаза от съдебното производство е. Отстраняването на Беширов от кметския пост е твърде наложително, защото той независимо, че е болен, е упражнявал натиск върху свидетели и хора“, коментира обнинителят от спецзвеното, но отказа подробности.

Първоначално Стоян Беширов беше обвинен за нарушения и злоупотреби по 4 обществени поръчки, в последствие заваляха сигнали за още нередности, и към момента се разследват и събират доказателства за общо 12 обществени поръчки. Заради това прокуратурата поиска той да бъде свален от поста кмет на община Неделино, за да не пречи на разследването , но до момента с процедурни хватки Беширов успя не само да се „разболее и подложи на дълго лечение“, но и да назначи друг зам.-кмет в лицето на приближената си Фанка Димитрова.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ле
    Леле Мале
    0 0
    19:30, 17 яну 2015
    Каква държава боже, документи без дати и неяснотии, операциики!!! Кмета си кметува изборите си идват. Ще си изграе всички карти, ще приложи натиск върху хората, и пак ще си кметува.

Още новини

Последни новини