Киселчово остава откъснато от свлачище поне още седмица

Изображение 1 от 2

    Двете села Киселчово и Мугла в Смолянска община вече трети ден са откъснати от света заради свлачища. Пътните връзки пропаднаха в неделя вечерта заради проливните дъждове в цялата област. За хората в двете села бедственото положение остава и не е отменено официално.

    На много места тесните планински пътища са подкопани и повече от опасни, но на няколко километра преди Киселчово голямо срутище е прекъснало достъпа през единствения път. Екипите продължават работа по възстановяване на транспортната връзка, но едва ли в следващите 10 дни това ще стане възможно, коментират специалистите.

    В част от село Киселчово, електричеството беше възстановено в понеделник, друга част и днес останаха без захранване. Бедствената ситуация спасява местен пенсионер, който взема кола на приятел от съседно село, пътува до града и се връща обратно, за да снабдява хората с храна, хляб, лекарства и необходими стоки.

    Комисии вече обхождат критичните места в областта, до дни ще стане ясен размера на щетите от пороите. Според кмета на Смолян Николай Мелемов в града и общината са активизирани доста свлачища, като има опасност и за една къща на ул. „Кайнадина” в Смолян, в която живеят трима души. Хората обаче отказват да напуснат дома, си въпреки многократните увещание на местните власти и не са евакуирани.

    СмолянБГвести.нет

    Снимки:Фейсбук

    Източник: smolyan.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини