Областният управител „пита“ институциите за био ТЕЦ-а в Устово

Областният управител Недялко Славов днес изпрати писма до всички институции и дружества, към които има въпроси от Инициативния комитет срещу изграждането на електроцентралата на биомаса на „Бара груп”  в кв. Устово в Смолян.

Хората искат отговор от РИОСВ, ЮЦДП, РЗИ, РД ПБЗН, Община Смолян, “ВиК” и инвеститорът “БАРА ГРУП”, съобразно тяхната компетентност и правомощия. На 19 януари в областната управа се проведе среща с институциите на местно ниво, имащи отношение към скандалния проект и протестиращите граждани, представлявани от Инициативния комитет, но хората не бяха удоволетворени.

С поред тях, представителите на властта дали отговор само на 2 от поставените 18 проблемните питания. По-късно те обявиха в декларация, че не са доволни от срещата и настояват за отговор и на останалите въпроси.

Поради големия обществен интерес към проблема и декларираната готовност на новата областна управа за прозрачна работа, протоколите от всички проведени до сега срещи, свързани с ТЕЦ-а, са публикувани в официалния сайт на администрацията, допълват от пресцентъра й.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини