Деца от различни етноси носят спортната слава на Опълченско

    Тренировка

    Деца от различни етноси носят спортната слава на Опълченско.Те тренират в клуба по борба”Кърджали основан през юли 2014 г.Българчета,турчета,помачета,ромчета всеки ден тренират на пук на кризата и безпаричието.Още на първият турнир в Пловдив показват класа и с осем състезатели вземат осем медала.Когато попиташ отбора кой е най-добрият борец,всеки един от тях казва „аз”.Мотивацията им е много силна.Гониш ги от вратата,те влизат през прозореца,споделя треньорът Аталай Ибиш Сюлейман.

    Аталай е завършил спортно училище,не разказва каква спортна кариера има,нито се оплаква,че месеци работи безвъзмездно.Иска едно-да намери спонсори за клуба и да създава олимпийски надежди на България.

    Клуб „Кърджали” тренира в кметството на Опълченско.И плаща наем.Не ползва субсидии от държавата,защото по закон трябва да мине година и да се докаже.В същото време само едно участие на републиканско първенство струва поне 1500 лева.

    В клуба се състезават 28 деца,момчета,момичета,кадети.Имат 15 участия в народни борби и две в турнири.Желаещите да тренират се увеличават.Идват от Опълченско,Айрово,Горна Гледка,Кърджали.

      На своя сметка треньорът Аталай Сюлеман всяка вечер им осигурява транспорт.Надеждата му е,че в  Кърджали ще се намерят спомоществователи, които да инвестират в бъдещето на децата.

     За да има развитие един борец  той трябва да участва в състезания. Спортист се изгражда не за една , а за няколко години ,споделя Аталай Сюлейман.

    Георги Кулов

    Залата
    Треньорът
    Отборът
    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини