Кметът на Смолян подписа Етичния кодекс на Апостола

Кметът на Смолян Николай Мелемов сложи подписа си под Етичния кодекс за народна борба, съставен от заветите на Левски и обяви, че именно Апостолът е фигурата, която може да ни обедини чрез вечните завети, които всеки държавник трябва да спазва.

Директорът на Историческия музей в града Таня Марева благодари на градоначалника и добави, че с подписването на Кодекса, Мелемов доказва принадлежността си към общото апостолско дело в България. „Благодаря ви, че и Смолян се присъедини към тази национална инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски”, каза Марева и подари и един комитетски календар на кмета.

Гимназистите от Природо-математическа гимназия „Васил Левски” в областния град с лична покана го призоваха да се присъедини в честването на 95-години от създаването на Райковската гимназия, чийто патрон е Апостолът на свободата.

Директорката на едно от най-добрите училища в областта Мария Илиева, благодари на община Смолян за подкрепата при организацията на юбилейната годишнина от създаване му, и с гордост обяви, че възпитаниците му са завоювали множество престижни награди от участия в национални олимпиади.

Кметът Мелемов, който също е сред випускниците на учебното заведение, пожела отново кмет на общината да бъде млад и амбициозен човек от редиците на ПМГ „Васил Левски“.

 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини