Майката сводница остава в ареста

Въпреки сълзите и заплахите към съда, че ще посегне на живота си, магистратите оставиха в ареста 38 годишната Елена Димитрова, обвинена, че е склонявала дъщеря си Албена да проституира.

Ще се обеся, ако стоя в ареста. Не съм виновна, всичко е лъжа”, ридаеше мургавата обвиняема, която се появ ив съда с белезници и служебен защитник.

Въпреки искането на адвоката да се свали мярката, съдът отказа и остави Елена с най-тежката мярка „задържане под стража“, защото имало реална възможност да се укрие.

Преди пет месеца тя беше обявена за общодържавно издирване и според защитата й доброволно е дошла в Смолян, след като разбрала, че я търсят. Прокурорът обаче изтъкна, че тя е давала неверни сведения за местонахождението си и се е укривала и допълни, че майката може да повлияе на дъщеря си и да я подбуди към лъжесвидетелство. Албена е под закрила на държавата, настанена е в центъра от семеен тип в Смолян, но вече има едно дете.

То било родено още когато била на 12 години и оставено в дома в Широка лъка. Преди дни момичето е направило аборт в смолянската болница след подписа на майка си. Историята започнала още когато то било на 11 г., а майката намирала клиенти за суми от 5 до 25 лв. на сеанс. Две години по-късно Албена избягала от дома си и разказала пред разследващите, че майка й Елена многократно я карала да проституира. Още тогава е образувана преписка, като са сезирани и служителите от отдел "Закрила на детето". 

Според обясненията на брат й, който също дойде в съда, сестра му често бягала и се „женела“ за разни мъже, но майка им си я прибирала, грижела се за тях и не я карала да се пордава, разказва още 20 годишният младеж.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини