Близо сто ученика се състезават за купата на "Лъвски скок"

92-ма ученика от 10 учебни заведения в Смолянска област ще защитават честта на своя патрон „Васил Левски” в регионалното състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе на 19 февруари, /четвъртък/ от 10:30 часа във Физкултурния салон на ГПЧЕ „Иван Вазов”- Смолян.

За поредна година Община Смолян е домакин на спортната надпревара , в която ще се включат отбори на ПМГ „Васил Левски” – Смолян, Професионална гимназия „Васил Левски” – Доспат, УО „Васил Левски” - Девин и 7 основни училища от Златоград и селата Буйново, Чавдар, Змеица, Ерма река, Боровина и Средец.

Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и 142 години от гибелта на Апостола и се организира съвместно с Общински комитет „Васил Левски”, Регионалния инспекторат по образованието и природоматематическата гимназия.

Според регламента на спортната изява учениците ще се състезават в скок на дължина от място и щафета с преодоляване на препятствия, троен скок и щафета „Совалково бягане” с преодоляване на препятствия. Училището, събрало най-много точки от дисциплините в съответната възрастова група, ще спечели купата „Лъвски скок”. Ще бъдат дадени две купи – една за основните училища и една за гимназиите, а класираните до трето място ще получат медали.

Призът „Лъвски скок” е учреден от Общински комитет „Васил Левски” в Смолян на 19 февруари 2011 година и неговият пръв носител е ОУ „Васил Левски” – Златоград.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини