За 90 години юбилей ОУ "Асен Златаров" избра своите първенци

90 години от основаването му като пълно класно училище и 130 години от рождението на своя патрон чества ОУ "Проф. д-р Асен Златаров в кв. „Райково“.

По повод на юбилея училището беше удостоено със "Златен плакет на Община Смолян", а поздравителни адреси изпратиха областният управител, Регионалният инспекторат на образованието - Смолян и др.

Множество инициативи съпътстваха празника, който завърши с впечатляващ концерт в залата на РДТ „Николай Хайтов“ и събра много родители, преподаватели и гости. Театрална постановка "Фолклорна магия" пък беше подаръка от училищното настоятелство.

Директорът на учебното заведение Николай Колев връчи 2 традиционни Златаровски стипендии за седмокласници. Стипендиантите се номинират от учениците от цялото училище, а с гласуване децата сами избират най-добрите и достойните от своите редици.

Сред критериите за избор са отличен успех, участие и постигнати резултати на олимпиади, както и участие в извънкласни, и благотворителни дейности. Стипендията е еднократна, в размер на 50лв. и макар финансовият стимул да е скромен, за децата е особенно ценно признанието от съучениците им. Тази година бяха номинирани 13 деца, но „златаровска стипендия“, която се дава вече 17-та поред година спечелиха Богдана Георгиева от 7 “а“ клас и Християна Белева от 7 „б“ клас, които събраха най-много гласове. Почетното звание „Млад златаровец“ за тази година беше присъдено на чаровната четвъртокласничка Неда Кенанова.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини