Днес чистят републикански пътища, след тях общинските

Пътната обстановка е най-сложна в Смолянска област. В това лично се убедил вътрешният министър Вучков, който снощи пристигна в Смолян. Целта е до края на днешния ден републиканската пътна мрежа да бъде проходима навсякъде, след което усилията ще се насочат към общинската пътна мрежа. Вчера той и екипът му пътували от Кърджали, а преди това министърът бил и в община Гълъбово. Към момента в областта работят 4 роторни машини, пясъкоразпръсквачи и грейдери. Хиляди дървета паднаха по пътищата от тежкия сняг, а за разчистване е докарана техника от вътрешността на страната.

Вчера е почистена главната пътна артерия Асеновград - Пампорово – Смолян. Проходът „Рожен“ е проходим. Днес продължава работата по направление Мадан, Рудозем, Златоград и към Баните. На този етап няма сериозни притеснения за западния регион, общинските пътища в Доспат и Борино са почистени.

Затворени за преминаване са „Превала“ и „Печинско“, като „Печинско“ е проходим само за високопроходима техника при спешни случаи.

Сформирани са групи секачи. Мобилизиран е целият ресурс на горското предприятие и лесничейството, заедно с дърводобивните и преработвателните фирми, а също и резачки на частни лица. Те са насочени към местата, където преминават роторните снегорини. Организирани са доставките на гориво. Включен е целият състав на 101-ви Алпийския батальон. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини