От първо лице: Защо премиерът Бойко Борисов не иска да се жени?

Премиерът обеща режим на тока, ако след бедствието се родят повече бебета в Смолянско

С типичния си простонароден стил на говорене и характерен шеговит тон, днес Борисов на няколко пъти разсмя препълнената залата на областната администрация в Смолян, в която накуп бяха събрани всички шефове на институции, кметове и журналисти. Той дори се зарече, че ако след бедствието се родят повече бебета в Смолянско , ще въведе режим на тока за родопчани.

Както каза колегата, „няколко пъти правихме просеки за умрели, за погребение-за сватба, кръщене и раждане не сме правили. Дано след тази седмица, да решим този проблем. Дай Боже едно хубаво нещо да има, демографския проблем да решим. Ако е така, ще ви гасим тока по една седмица“, обяви премиерът и предизвика бурен смях в препълнената зала.

Сред култовите реплики, родени днес от Борисов в Смолян бяха и тези за телефонните връзки и липсата на комуникации по вина на мобилните оператори. Той се върна в спомените от казармата и роди поредния бисер: „Преди 20 години у казармата с бригадния генерал, в такива случаи нямаше проблем. „Умри, но връзка дай! Търчи с катушката един, опъва жиците и връзка има“, продължи Борисов.

На въпроса на журналистка: „ Сега къде отивате, г-н премиер?“, Борисов отново хвърли бомбата:

“От такива като тебе не мога да се оженя, само при мисълта, че ще ме питат къде отивам , абсурд да се оженим, това ми е най -омразния въпрос- „Къде отиваш“? и „Кога ще се върнеш?“.

Така брифингът на премиера днес в областния град със сигурност ще напълни поне няколко издания на „Господари на ефира“, защото той не пожали дори любимата си министърка Лиляна Павлова.

Карайки с джипката виждам всичко, за да ми е ясно. През тия всичките дни министърът /б.а. военният Николай Ненчев/ вече пет пъти идва. Лили Павлова, дет се вика само ходи до парламента и се върна обратно и разбира се.. фъш-фъш, да духне малко косата...Те с Мая Манолова , не знам какво толкова...

Последва бурен смях в залата. „И това яке ти е много хубаво“, закачливо захапа Борисов министърката си, облечена в марково лилаво яке.  “Е, ще ми трябва ново яке. Но щом ми намери косур за якето, за другото сме си свършили работата“, не му остана длъжна Лиляна Павлова.

Така или иначе, освен готовност правителството да даде пари на общините за извънредните разходи за бедствената ситуация, премиерът показа не просто добро настроение, но и самочувствие, че държавата се спрява в кризисната ситуация.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини