Искаме трета лента по пътя Смолян-Пловдив и връзка с магистрала "Тракия"

Така изглеждаше основната връзка между Смолян и страната в първия ден на свлачището, затворило за 4 дни пътната артерия,за която трябват не само огромни пари за обезопасяване, но и милиони за исканата модернизация

На заседанието на Регионалния съвет за развитие бяха приети две важни решения за Смолянска област, които бяха предложени от областния управител на Смолян Недялко Славов.

С цел подобряване на връзката Рудозем – Смолян – Пловдив, Славов начерта няколко важни мерки:

бързо проектиране и изграждане на частична трета лента по път II – 86 Смолян – Асеновград, възможно най-бързо реализиране на скоростната отсечка Пловдив – Асеновград и изграждане на обхода на Пловдив и скоростна връзка на пътя с автомагистрала „Тракия“.

Второто важно решение е свързано с подкрепа за изграждане на Спортно-туристическия център „Перелик“, за да се използва туристическия потенциал на областта и обогатяване на туристическия продукт в региона и особено на ски спортовете.

Предложенията бяха гласувани и приети като решения на 19 март от членовете на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район в Кърджали.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини