Обявиха победителите от литературния конкурс "И ний сме дали нещо на света" в чест на 24 май

Под патронажа на депутата от БСП Лява България Дора Янкова в Смолян бяха връчени наградите от литературен конкурс под надслов „И ний сме дали нещо на света”. Проявата е в чест на 24 май- празник на славянската писменост и се организира от Клуб „Учители ветерани” – Смолян. До финала бяха допуснати десет творци от Смолян и областта, а на специална церемония в деня на Светите равноапостоли – Св. Св. Кирил и Методий, бяха съобщени имената на победителите.

Журито в състав Светозар Казанджиев, Мария Сотирова и Емил Субашиев, определиха лауреатите в конкурса. В жанра „Есе” на първо място се класира Зорница Димитрова с творбата си „Откъс от ненаписани мемоари”. На второ място журито класира Ангел Шеев с есето „И ний сме дали нещо на света”. Трето място си поделиха Сийка Кетева и Антоанета Стоименова, а поощрителна награда получи Валерия Субашиева. При наградите за стихотворения първо място не се излъчи. На второ място журито класира Димитринка Баева – Ангелова от Мадан за стихотворението й „ Родопска забрава”, а на трето място – Елена Бедрова за творбата й „Моят учител”.

От името на Дора Янкова бе връчена специална награда за всички печеливши в конкурса, журито и ръководството на Клуб „Учители ветерани” – екскурзия до Гърция с посещение на исторически и културни забележителности. „Това е празник на културата, на духовността, на родопската жажда за образование и просвета”, заяви пред препълнената зала Янкова. Идеята е конкурсът да се превърне в традиция, както и да стане част от културния календар на Смолян.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини