Близо 2500лв. събра благотворителният концерт в Смолян за лечението на 16 годишния Емилиян

Снимки: Красимира Георгиева

Мега концерт събра снощи в Родопския драматичен театър артисти и изпълнители от всички възрасти от Смолян. В подкрепа на благородната кауза, за спасяването на живота на 16 годишния Емилиян Кирилов, на голямата сцена безвъзмездно излязоха примата Валя Балканска с гайдаря Петър Янев, фолклорен ансамбъл „Родопа“, оркестър „101 каба гайди“ с ръководител Костадин Илчев, танцьорите от клуб „Хоро“. В продължилия близо 2 часа и половина спектакъл се включиха и младежите от клуба по спортни танци „Фен -85“, брейкърите от групата на ПГ по икономика, в която учи Емилиян, известният солист на Виевската фолкгрупа Тинчо Севдалинов, както и всички самодейни- вокални и танцови състави от читалище „Христо Ботев“ в областния град.

Публиката от над 700 души бурно аплодира малките и големи звезди на родопската сцена. „Такъв голям и богат концерт скоро не се е случвал в Смолян, не усетихме как минаха часовете, всички от сърце се раздаваха на сцената“, бяха част от коментарите на развълнуваната публика.

Входът за благотворителната кауза бяха картички с цена 2 лв., отпечатани като дарение от печатница „Принтаком“ в града. Събраната сума, от продажбата на 640 картички снощи е 2 446лв., като по време на спектакъла бяха направени и други дарения от артистите на сцената и хората в залата на РДТ.

До сега за лечението на Емилиян са събрани общо 165 031 лв. - дарения от граждани, фирми, институции и благотворителни инициативи, много от тях на ученици от града.

В момента Емилиян е в болница в Пловдив, където се извършват необходимите изследвания, за да замине за лечение от тежко заболяване на костите в чужбина.

Щиляна Чакърова 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини