Меричлери и Злато поле празнуват на 21 май

На Спасовден празнуват в град Меричлери
Две населени места в Община Димитровград празнуват на 21 май - Меричлери и Злато поле. За седма поредна година регионален празник на минералната вода ”Пръски от извора” ще се проведе днес в Меричлери.
Началото на програмата е в 17 часа. В празника ще вземат участие фолклорни групи от общината, група за народни хора „Магия” при читалище „Просвета-1896” в града и деца от детската градина и училището. 
Празникът в Злато поле също започва в 17 часа. Той е под надслов "Да запазим идентичността на българина чрез автентичния фолклор". По програма е предвидено поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите през войните.
След официалното откриване започва богатата фолклорна програма, подготвена от организаторите. В нея домакините ще се представят с групите за автентичен фолклор "Златица" и детската формация "Златополче" при читалището "Просвета"1921 в с.Злато поле. На сцената ще се представят певчески групи от селата Голямо Асеново, Ябълково, пенсионерски клуб "Хан Аспарух", клуб за народни хора към НЧ "Н.Й. Вапцаров", кв. Черноконево, детски танцов състав към читалището в с. Ябълково. От 20 часа започва празничен хоровод.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини