Дипломат№1 на Франция се срещна с кмета на Смолян, коментираха туризма

На първото си официално посещение в Смолян пристигна днес френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Дипломатът се срещна кмета на Смолян Николай Мелемов.

Градоначалникът посочи, че община Смолян има много добри връзки с културното представителство на Франция и благодари на Негово превъзходителство за посещението, изразявайки надежда за установените добри бъдещи контакти.

На срещата беше коментиран и големия туристически проект за Спортно-туристически център „Перелик”. Според френския дипломат, който освен че редовно кара ски в Пампорово, е изкачил двехилядния върх Перелик, проектът е много добър и ще е от полза за региона ни.

Ксавие Лапер дьо Кабан поясни, че във Франция има много малки градове, с малки курорти, които са обединени, а всеки един турист притежава обща карта и по време на почивката си може да кара ски в различните курорти, което е от полза не само за ски туризма, но и за цялата икономическа дейност. 
„Община Смолян е акционер в СТЦ „Перелик” и всяко нещо, което би могло да даде развитие за нашия край е полезно“, каза на срещата Мелемов в подкрепа на тезата, че туризмът „дърпа“ със себе си съпътстващи дейности и това е перспективата за родопския регион.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини