През юни започва ремонта и асфалтиране на трите отсечки по лот 27 в Смолянско

Вероятно тази седмица в АПИ ще бъде подписан договорът с изпълнителя и надзора на лот 27. Очаква се работата по трите отсечки Пампорово- Смолян /11 км/, Превала- близо 7 км и Рудозем- Смилян – 8 км, да започне около 15 юни. Срокът на изпълнителите за строителство на пътните отсечкис обща дължина 27 км е 3 месеца и ако дейностите стартират на 15 юни ще приключат до 15 септември. Трите пътни отсечки ще бъдат изцяло преасфалтирани.

Известни притеснения за ремонтните дейности областният управител Недялко Славов изрази само по отношение на участъка към Превала, тъй като още в самото начало са дадени два участъка от този път, т.е. ще има прекъсване.

Аз съм с намерение да поискам в Пътната агенция евентуално съединяването на тези два участъка, за да постигнем нещо по-завършено и цялостно“, обяви Славов и допълни, че се обмисля вариант по време на асфалтирането участъците да се затварят напълно. Това обаче ще стане само ако бъдат осигурени достатъчно алтернативни маршрути.

В момента върви и обществена процедура за друг голям проект- за пълна рехабилитация на около 16 км по направлението Мадан – Златоград- Кърджалийска област. „Надявам се процедурата и решение по тази обществена поръчка да има бързо и да няма обжалване, тъй като средствата са осигурени по програмата България- Гърция 2007-2013 и ако те не бъдат усвоени до края на октомври, рискуваме да бъдат загубени безвъзвратно“, допълни областният управител.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини